Paris London Värnamo Värnamos nya bussar

Världens första stadstrafik helt driven av klimatsmarta elhybrider rullar runt på gatorna i Värnamo. Du som bor i Värnamo tätort får 20 stycken gratisbiljetter i brevlådan den 3 oktober. Håll utkik och hoppa på framtidens sätt att resa
du också!

Mer om elhybriderna

Den första kollektivtrafiken utvecklades i Paris 1662. 1863 tog London idén vidare med världens första underjordiska järnväg. Nu 2017 får Värnamo världens första stadstrafik helt driven av klimatsmarta elhybrider. Vi är otroligt stolta!

Du kanske redan har sett men förmodligen inte hört dem. För bussarna är väldigt tysta. Det beror på att de till största delen drivs av el. Det gör också att bussarna släpper ut 90 % mindre koldioxid än dieseldrivna bussar. Dessutom gör de av med 60 % mindre energi. Du kan också göra av med mindre energi. Släpp ratten, hoppa på nya bussarna och ladda batterierna!

Au revoir Paris. Goodbye London.
Framtiden rullar i Värnamo!

Hitta din Närmaste hållplats

Du hittar din närmaste hållplats i kartan här nedan och kan enkelt ladda ner tidtabellen som PDF. Självklart kan du även söka dina resor i reseplaneraren på jlt.se eller i JLT-appen. Då har du alltid tidtabellen i mobilen.

Hållplatser
Tävla och vinn biljetter Provåk gratis

Har du inte hunnit prova nya trafiken är det dags nu. Alla hushåll i Värnamo tätort får inte mindre än 20 gratisbiljetter hem i brevlådan den 3 oktober. Använd biljetterna och ta dig till jobb och alla andra aktiviteter runt om i Värnamo. Släpp ratten och ta med dig en biljett till bussen. Lämna biljetten till föraren, hoppa på och ladda batterierna. Trevlig resa!

Lägg energi på annat

Våra supermoderna bussar är utrustade med elmotor, batterier och en mindre dieselmotor. Elhybriderna drivs med el cirka 70 % av rutten och det innebär att den släpper ut 75–90 % mindre koldioxid beroende på val av bränsle. Dessutom gör den av med 60 % mindre energi än diseldrivna bussar. Batterierna snabbladdas vid ändhållplatsen när bussen ändå står still och tar endast 3–4 minuter, vilket gör att du inte ens kommer märka att batterierna nu är fulla. Väldigt smart tycker vi!

Värnamos nya elhybrider