FAQ

 • När börjar förarna sälja biljetter i det nya biljettsystemet?

  Så fort framdörrarna öppnas kan försäljning ombord starta.

 • Vilka biljetter kommer säljas ombord?

  Alla biljetter kommer kunna säljas ombord, både enkelbiljetter och periodbiljetter. OBS! Under pågående pandemi hålls framdörrarna stängda vilket gör att vi inte kan sälja biljetter ombord. 

   

 • Får jag rabatt när jag köper biljett ombord?

  Nej, du får inte rabatt när du köper biljett ombord. Läs mer om våra rabatter här Jönköpings länstrafik

 • Kan jag betala med betalkort ombord?

  Ja, kunden kan fortfarande betala med betalkort ombord på buss och tåg, så fort framdörrarna har öppnat.
  Tänk på att du inte kan fylla på din kundkassa eller ladda om en periodbiljett på Västtågen med betalkort. Enkelbiljetter utskrivna på papper säljs däremot i Västtrafiks betalsystem. Det går bra att köpa biljett med kundkassa som betalmedel.

  Mer om betalkort hittar du här Jönköpings länstrafik

 • Kan man betala med kontanter ombord på buss och tåg?

  Nej, du kan inte betala med kontanter ombord på buss och tåg. Det går bra att betala kontant på vårt Kundcenter och hos våra återförsäljare.

 • Kan jag fylla på kundkassan ombord?

  Ja, du kan fylla på kundkassan ombord, så fort framdörrarna har öppnat. Mer om kundkassa kan du läsa här Jönköpings länstrafik

 • Kan jag betala med kundkassa ombord?

  Ja, du kan betala med kundkassa ombord, så fort framdörrarna har öppnat. Mer om kundkassa kan du läsa här Jönköpings länstrafik

 • Kan jag köpa enkelbiljett till både resekort och som pappersbiljett?

  Om du köper en periodbiljett så måste du ha ett resekort som den kopplas till. En enkelbiljett kan både läggas på resekortet eller skrivas ut som en pappersbiljett.

 • Vad innebär ombordavgift när jag köper periodbiljett ombord?

  När du köper/laddar en periodbiljett ombord på buss eller tåg tillkommer en ombordavgift på 30 kr. Ingen ombordavgift tillkommer när du köper enkelbiljett.

 • Kan jag skriva ut ett inspektionskvitto ombord?

  Ja, du kan skriva ut ett inspektionskvitto ombord så fort framdörrarna har öppnat. Mer information om inspektionskvitto kan du läsa här Jönköpings länstrafik

 • Kan jag köpa och ha fler biljetter på ett och samma resekort?

  Ja, du kan köpa fler än en biljett till samma resekort vid ett köptillfälle men av samma biljettyp och zontillhörighet, vilket t.ex. innebär 5 st enkelbiljeter för zon Röd 981. Biljetterna är då oaktiverade (om du själv inte väljer att aktivera dem i samband med köpet). Respektive biljett aktiveras sedan vid varje resetillfälle när du validerar ditt resekort mot en biljettläsare eller handenhet. Självklart gäller övergångstiden för respektive aktiverad biljett precis som vanligt.

  Om du har behov av både enkelbiljetter och periodbiljetter eller biljetter med olika resenärskategorier eller zongiltighet, behöver du ha olika resekort.