FAQ

 • När är sista dagen för att ladda reskassa till det gamla resekortet?

  Den 25 april är sista dagen du kan ladda din reskassa till ditt resekort. Tänk på att framdörrarna fortfarande är stängda så du kan endast använda din reskassa i Jönköpings stadstrafik.

  Läs mer om kundkassa här Jönköpings länstrafik

  Läs mer om nytt resekort Jönköpings länstrafik

 • När är sista dagen jag kan resa med min reskassa?

  Den 31 maj är sista dagen du kan resa med reskassa.

 • Varför tar ni bort reskassan?

  Syftet med reskassan
  Syfte var att påskynda ombordstigningen för resor med enkelbiljett och på så vis undvika kö vid köp av enkelbiljetter vid ombordstigning. För att detta skulle få en effekt gavs en rabatt.

  Ny teknik förändrade syftet med reskassan
  Nya tekniska lösningar har lanserats under åren som t.ex. en app och Mina sidor vilket gjorde att resenärerna fick ett smidigare och enklare sätt att ha en förköptbiljett utan krav på att förladda ett resekort med pengar.   

  Reskassan var rabatterad, det är inte förköpt biljett i t.ex. appen
  Reskassan är egentligen ett betalmedel för enkelbiljetter och då fler och fler väljer att köpa sin biljett på annat sätt blir det konstigt att rabattera ett betalmedel i en kanal men inte i någon annan.

  Återbäringssystem ersätter rabatten på reskassan
  Vi kommer att lansera ett återbäringssystem som ger dig återbäring (rabatt) i efterhand istället. Anledningen är att vi vill skapa en mer rättvis rabattering för de sällanresenärer som åker lite mer. Detta system tror vi skapar ett incitament till ett ökat resande till skillnad mot reskassa där man har rabatten oavsett om du reser eller inte.

  Hur är återbäringssystemet tänkt att fungera?
  Du behöver resa 3 resor på en 10-dagars period (som startar när du aktiverar din första biljett) för att få återbäring. Reser du 6 resor på en 20-dagarsperiod får du två återbäringar osv. Din återbäring sätts in på din kundkassa och kan användas till nya biljettköp.

  När lanserar ni återbäringssystemet?
  Tyvärr är vårt nya återbäringssystem försenat och vi kan inte nu svara på när det kommer vara färdigt. Vi tycker självklart detta är tråkigt och fram tills att vi har återbäringsystemet på plats kommer vi erbjuda 20% rabatt på alla förköpta enkelbiljetter.

   

  Mer om våra biljetter, priser och rabatter kan du läsa om här Jönköpings länstrafik

 • Jag har alltid använt reskassan, vilken biljett kan jag ha istället?

  Allt du behöver veta om våra nya biljetter, priser och rabatter kan du läsa här Jönköpings länstrafik

 • Kommer reskassan finnas kvar för länsöverskridande resor?

  Nej, reskassa kommer tas bort i Kronoberg, Kalmar, Halland, Skåne och Blekinge. Mer information om biljetter och rabatter för resor över länsgräns kan du läsa här Jönköpings länstrafik

 • Från när går det att flytta reskassan till kundkassa?

  Från och med den 26 april. 

 • Jag har både reskassa och periodbiljett på mitt resekort, kan jag flytta båda?

  Om du vill använda vår självservicetjänst Jönköpings länstrafik - Flytta Reskassa eller Flytta periodbiljett så är svaret NEJ. Du behöver resa upp antingen reskassan eller periodbiljetten för att sen kunna göra flytten. Sista dagen för att resa med reskassa eller periodbiljett i det gamla systemet är den 31 maj. 

  Har du inte möjlighet att resa upp reskassan eller periodbiljetten innan 31 maj, kan du kontakta vårt Kundcenter så hjälper vi dig.

 • Finns någon beloppsgräns för flytt av reskassa?

  Nej, du kan flytta över det saldo/värde du har på reskassan till det nya biljettsystemet.

 • Kan jag få min reskassa återbetald?

  Nej, vi återbetalar inte reskassan i pengar men du kan självklart flytta ditt saldo/värde på reskassan till vårt nya biljettsystem.