Hur aktiverar jag min biljett på ett resekort?

Du aktiverar din biljett genom att läsa av/blippa ditt resekort på något av följande sätt: Ombord på buss i en biljettläsare Ombord på tåget aktiverar tågvärden din biljett I en biljettautomat, Du kan också aktivera din biljett här: På Mitt konto På vårt Kundcenter, Hos våra återförsäljare.

Kan jag köpa och ha fler biljetter på ett och samma resekort?

Ja, du kan köpa fler än en biljett till samma resekort vid ett köptillfälle men av samma biljettyp och zongiltighet, vilket t.ex. innebär 5 st enkelbiljeter för zon Röd 981. Biljetterna är då oaktiverade (om du själv inte väljer att aktivera dem i samband med köpet). Aktivera en biljett kopplat till ett resekort kan du […]

Måste jag registrera mitt resekort på Mitt konto?

Nej, du behöver inte vara registrerad för att resa med en biljett på ett resekort. Tänk på att du förlorar din biljett och/eller din kundkassa ifall du skull råka tappa bort ditt resekort om du inte är registrerad på Mitt konto.

Kan jag ha en kundkassa kopplad till ett resekort som anonym kund?

Ja du kan ha en kundkassa kopplad till ditt resekort även om du inte vill eller har möjlighet till att registrera dig. Tänk bara på att värdet på kundkassan är förlorad om du tappar eller slarvar bort ditt resekort. Mer information om kundkassa hittar du här 

Vad händer om jag tappar mitt resekort?

Är du registrerad kund kan du själv flytta din biljett till ett nytt resekort eller till din app. Är du inte registrerad är din biljett förlorad och du behöver ett nytt resekort.